One World Dirham

10 Dirham Perak berbentuk bulat yang pertama didunia di tempa oleh Syarikat Royal Silver.
Dirham dengan kemampatan 0,99999, yang 100 kali lebih bermutu daripada yang lain.
Mematuhi pembuatan dengan komitmen menghasilkan perak yang paling tulen di samping melindungi alam sekitar.
Pembuatan secara langsung daripada bijih mentah dan mineral padat, menghasilkan tiada cecair, pepejal dan pencemaran atmosfera. 


Spefikasi Teknikal
 
  • Aloi: Extra Fine Silver Pure 0,99999
  • Minimum Berat Kasar: 29,75 gram
  • Diameter: 38,9 milimeter
  • Ketebalan: 2,4 milimeter 
Reka bentuk geometri keseluruhan bentuk seni Islam yang diberikan dalam format kontemporari untuk membawa konsep kuno.
Dirham adalah fizikal kepada dunia moden  mewakili ideologi dengan kepercayaan boleh berkongsi dunia dengan aman dan damai.
Reka bentuk "Bismillahirrahmanirrahim" dalam kaligrafi Arab yang diolah bermaksud "Dengan Nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani", dimana permulaan bagi setiap surah al-Quran.
Di tengah-tengah ini kemudian seimbang dengan tarikh penempaan duit syiling (2011) dalam bahasa Arab.
Reka bentuk sebaliknya ditinggalkan tulen untuk pembawa duit syiling menghargai kejelasan yang jarang berlaku dan kemasan seperti bukti bukti dengan reka bentuk yang luar biasa rumit geometri muka depan.


 
'10 'Dirham, dimuka depan diterjemahkan dengan Bulan Bulan Sabit & Bintang yang telah menjadi wakil yang diterima simbolik Islam.

Perkataan "1 WORLD- MAY PEACE BE UPON OUR PLANET" yang ditulis dalam bahasa Inggeris untuk merapatkan jurang bahasa untuk memahami mesej ini setiap kali syiling ini berubah tangan.

Pusat reka bentuk syiling ini adalah mesej yang mendasari bahawa dunia akan meletakkan amanah dalam logam berharga seperti emas (Dinar) dan perak(Dirham), yang telah mengekalkan nilai intrinsik selama lebih 1,400 tahun.

Dengan mutu rekaan yang dihasilkan serta mesej yang jelas hendak disampaikan,disamping nilainya yang tiada tandingan adalah wajar untuk kita memiliki syiling ''10 Dirham Perak'' ini..Ketahuilah Bahawa Pelaburan Perak Menjana Lebih Keuntungan Berbanding Pelaburan Emas !!! 
 
Dirham dan Dinar adalah matawang Islam sejak zaman Rasulullah s.a.w lagi.Dirham ialah syiling perak berketulenan 999 dan mempunyai berat sebanyak 2.975 gram.

Khalifah Umar Al-Khattab telah menetapkan piawaian berat dan ukuran bagi Dirham.

Rasulullah SAW juga telah bersabda:
 “Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan
  oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham (untuk digunakan).”
  Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal".

Dirham ini juga adalah digunakan untuk pembayaran zakat dimana ianya adalah kesesuaian bagi Rukun Zakat yang diwajibkan dalam Syariah dan Sunnah,tabungan atau pelaburan,pertukaran matawang,mahar hantaran dan sebagainya.

Dengan menggunakan Dirham,harta anda juga akan terselamat dari inflasi dimana ketika nilai tukar matawang kertas merosot,nilai Dirham akan terus meningkat.

Dirham yang asli adalah mengikut Piawaian dari WITO (World Islamic Trading Organization).

Dirham juga boleh dikembalikan pada wang kertas melalui pertukaran setara dimana  akan dinilai kembali mengikut harga pasaran Perak dunia.Ketika ini harga perak telah melonjak lebih dari 40 peratus dan banyak penganalisis pasaran menjangka lonjakan harga akan terus berlaku.

Dirham akan terus melindungi kuasa pembelian anda ketika krisis kewangan kerana kuantiti perak adalah terhad didunia dan menjadikan pelaburan dirham sebagai "Simpanan Bernilai".Ini adalah kerana trend permintaan pelaburan serta perindustrian yang sangat tinggi. Dengan kenaikkan harga perak,300% lebih tinggi berbanding emas dalam tempoh 10 tahun ini maka ianya adalah masa yang terbaik untuk kita memulakan pelaburan perak melalui Syiling " 1WORLD DIRHAM " .One World Dirham

Konsep terbaru yang luar biasa ..

Kami menyediakan satu asas untuk anda memulakan langkah mengubah cara anda menabung @ menyimpan wang anda untuk menentang masalah inflasi melalui Dirham Perak. ( Sejak 10 tahun ini kenaikan nilai harga perak mencecah 1000% ) ..
Menabung dengan menggunakan ‘SILVER DIRHAM’
Sambil menikmati "Perkongsian Keuntungan" sehingga 18% Setahun !!!
PROFIT @ Keuntungan akan dibayar setiap 4 bulan ( 4.5 % ) ..

Syiling Perak ” 10 DIRHAM ” 2011 (10 dirham .99999 Fine Pure Silver@29.75 grams)..Dengan hanya RM268 1 coin, sudah pasti anda mampu untuk memilikinya dan anda layak menerima keuntungan sehingga 18% setahun dari kami disamping anda boleh membuat jualan daripada dirham perak yang anda miliki itu.

@Atau Anda Boleh Memilih ..


Syiling Perak ” 10 DIRHAM ” 2012 (10 dirham .999 Fine Pure Silver@29.75 grams)..Dengan hanya RM284 1 coin, sudah pasti anda mampu untuk memilikinya dan anda layak menerima keuntungan sehingga 18% setahun dari kami disamping anda boleh membuat jualan daripada dirham perak yang anda miliki itu.

@Atau Anda Boleh Memilih ..

Syiling Perak ” Lunar Year Of The Dragon ” ( 99.9 Fine Pure Silver ) ..Dengan hanya RM388 1 coin, sudah pasti anda mampu untuk memilikinya dan anda layak menerima keuntungan sehingga 18% setahun dari kami disamping anda boleh membuat jualan daripada dirham perak yang anda miliki itu.


Berminat ..!!!
Hubungi kami ..
Azman : 014 2265274 ( sms )
Email : norazmania@gmail.com @ azman_biz.ndlala@yahoo.com

" Dont Wait To Buy Silver But Buy Silver And Wait..See For Your Self - Robert T.Kiyosaki "